Transplant Flokësh

Rënia e flokëve është një proces normal dhe natyral gjatë të cilit qimet që bien zëvendësohen me qime të reja, por nëse vëreni rënie të përshpejtuar të flokëve – kjo tashmë është shenjë e një problemi më serioz. Rënia e fortë e flokëve prek kryesisht meshkujt por edhe femrat dhe për shkak të këtij problemi ata mund të mbeten tërësisht tullac nëse nuk i drejtohen me kohë ekspertëve.

Nuk ka kufi moshe kur do të ishte më mirë të bëni një transplant flokësh. Nëse keni vënë re rënie të fortë të flokëve dhe dëshironi të zgjidhni problemin, ajo që duhet të dini është se transplantimi i flokëve është e vetmja zgjidhje afatgjatë!

Faza e parë është ajo kur nuk ka pasur rënie të madhe të flokëve dhe më pas transplantimi bëhet në sipas dëshirës dhe nevojës individuale të klientit. Tek meshkujt, rënia e rëndë e flokëve mund të zgjasë me muaj apo edhe vite, kjo do të thotë se ju jeni një kandidat i mirë për një transplant flokësh. Mos lejoni që alopecia të zhvillohet në rënie të tepërt ose të plotë të flokëve, sepse atëherë transplantimi nuk mund të bëhet, pasi nuk do të ketë mjaftueshëm qime dhuruese. Pra, mos prisni, na kontaktoni në mënyrë që të vlerësojmë në kohë shkallën e rënies së flokëve dhe të përcaktojmë nëse jeni një kandidat i mirë për një transplant flokësh.

Gjatë ekzaminimit, ne fillimisht do të vendosim kontrollin e cilësisë së zonës dhuruese të flokëve tuaj. Është e nevojshme të përcaktohet nëse keni një sasi të mjaftueshme folikulash për t’u nxjerrë nga zona dhuruese që transplantimi i flokëve të jetë i suksesshëm. Gjatë ekzaminimit mjekësor, ne do t’i vlerësojmë të gjithë këta elementë dhe do t’ju japim një vlerësim të detajuar të përshtatshmërisë suaj për një transplant flokësh, si dhe për të marrë rezultatet maksimale.

Gjatë fazës së parë të ndërhyrjes së transplantit të flokëve, njësitë e flokëve folikulare të shëndetshme merren nga zona dhuruese. Njësitë folikulare mund të përmbajnë një ose më shumë qime. Vetë procesi i nxjerrjes është i automatizuar. Çdo njësi folikulare individuale afrohet në një kënd të përshtatshëm, pastaj bëhet një prerje në lëkurë në një thellësi të caktuar për të çliruar njësinë në tërësi pa dëmtim. Më pas folikuli/grafti nxirret nga rajoni dhurues dhe vendoset në një tretësirë në të cilën ruhet deri në implantim.

Pas përfundimit të ekstraktimit, fillon faza e dytë, e cila përfshin implantimin e një grafti në zonën ku ka ndodhur rënia e flokëve.

Transplantimi i flokëve është një procedurë jashtëzakonisht e suksesshme që jep një rezultat krejtësisht natyral dhe nuk lë shenja në zonën dhuruese. Kështu që flokët mund të shkurtohen më vonë pa e vënë re që ndërhyrja është bërë ndonjëherë.

Rikuperimi

Pas transplantimit të flokëve, pacienti merr një korse që parandalon ënjtjen, ilaçe kundër dhimbjes dhe një set kujdesi për zonën dhuruese. Nëse pacienti ndjek udhëzimet pas mbjelljes së flokëve, nuk ka arsye për t’u shqetësuar për suksesin e vetë procedurës.

Një ditë pas ndërhyrjes pacienti vjen për kontroll dhe larjen e parë të flokëve. Garza në rajonin okupital (në pjesën e pasme të kokës) hiqet dhe nuk mund të vendoset përsëri. Me atë rast, do të merrni këshilla se si të mirëmbani në mënyrë të pavarur zonën dhuruese dhe flokët e transplantuar.

Duhet pasur kujdes që të mos dëmtohet fizikisht pjesa e trajtuar gjatë periudhës së rikuperimit (11 ditë), veçanërisht kur vishni ose hiqni rrobat mbi kokë. Nuk lejohet konsumimi i tepërt i cigareve dhe qëndrimi në dhoma me tym, përdorimi i çdo lloj droge dhe përdorimi i medikamenteve apo kozmetikës pa u konsultuar me mjekun. Gjithashtu, nuk rekomandohet qëndrimi në sauna, noti në det ose pishinë, si dhe ekspozimi i drejtpërdrejtë në diell për 1-2 muaj (as me përdorimin e mbrojtjes me anë të një kapeleje apo shalli).

Ju mund t’i ktheheni aktiviteteve tuaja të përditshme pas dy ditësh. Rikthimi në aktivitet fizik të moderuar lejohet pas dy javësh, ndërsa stërvitjet duhet të presin deri në dy muaj.

Kontrolli i dytë është 11 ditë pas ndërhyrjes, kur hiqen koret e mbetura. Nëse pacienti nuk mund të vijë personalisht, ai do të marrë udhëzime në internet.

Një shënim i rëndësishëm është se flokët e transplantuar fillojnë të bien pas 14 ditësh, pastaj ngecin për 3-4 muajt e ardhshëm dhe vetëm pas kësaj periudhe do të fillojnë të rriten gradualisht. Rezultatin e parë do ta shihni pas 6 muajsh dhe duhet të prisni 12-15 muaj për rezultatet përfundimtare.

Prerja e flokëve vetëm me gërshërë rekomandohet. Prerja me gërshërë në zonën e rajonit dhurues nuk rekomandohet në dy muajt e parë, ndërsa flokët e transplantuar mund t’i këpusni me gërshërë vetëm pas një viti. Shmangni përdorimin e xhelit, spërkatjeve dhe bojrave.