Mirësevini në klinikën

VatanMed Kosova

VatanMed është një grup klinikash Turke, të specializuara në fushën e transplantimit të flokëve, mjekrës, mustaqeve, vetullave si dhe kirurgjinë estetike!

17 vite traditë në 12 shtete të botës

VatanMed është një grup klinikash të specializuara në fushën e transplantit të flokëve, mjekres, mustaqeve dhe vetullave, në fushën kirurgjikale estetike si dhe në stomatologji. Që nga themelimi në vitin 2007 në Stamboll, VatanMed ka patur një rritje masive duke u zgjeruar në 15 klinika në mbarë botën ku përfshihet edhe Shqipëria. Gjatë 17 viteve në operim, VatanMed është besuar nga më shumë se 50,000 pacientë të kënaqur nga e gjithë bota.

Shëbimet Tona

VatanMed përpiqet t'u ofrojë pacientëve të saj vetëm zgjidhjet më të mira në luftën kundër problemeve me flokët dhe atyre estetike, duke përdorur metodat më të fundit dhe duke u përshtatur me standardet dhe risitë botërore.

Transplant Flokësh

Transplantimi i flokëve është e vetmja zgjidhje e përhershme dhe e sigurt për ata që kanë mungesë të flokëve. Gjatë metodës kirurgjikale, njësitë folikulare të flokëve transplantohen nga rajoni dhurues në vendin e rënies së flokëve.

Transplant Mjekre & Mustaqesh

Një transplant i mjekrës dhe mustaqeve mund të plotësojë densitetin ose madje të krijojë një formë krejtësisht të re të tyre. Transplantimi i mjekrës rikthen besimin tek meshkujt dhe u jep atyre pamjen e dëshiruar.

Transplant Vetullash

Transplantimi i vetullave është një ndërhyrje estetike shumë e njohur sepse mundëson kompensimin e mungesës së qimeve në rajonin e vetullave me një pamje 3D në mënyrë natyrale, duke i rikthyer fytyrës një pamje harmonike.

Trajtim Flokësh

Trajtimet kundër rënies së flokëve janë ndër trajtimet estetike më të njohura si për femrat ashtu edhe për meshkujt. Mësoni më shumë rreth mesoterapisë së flokëve.

Përse VatanMed

Experiencë

17 vite eksperiencë në 12 shtete

Profesionalizëm

Staf profesional mjekësh Turk

Pacientë të kënaqur

Mbi 50,000 klientë të kënaqur

Garanci

Garanci e përjetshme

Metodat e fundit të teknologjisë

Ne ofrojmë shërbime me metodat më të fundit sistematike dhe teknologjike të transplantimit të flokëve të pranuara në të gjithë botën.

Vlersime nga pacientët tanë

Pyetje të shpeshta

Në shumicën e rasteve ndërhyrja kryhet me anestezi lokale, me qetësim intravenoz afatshkurtër ose me kombinim të këtyre dy llojeve të anestezisë.

Praktika VatanMed i afrohet anestezimit të pacientëve me anestezinë e njohur turke, dermojet – pa dhimbje, e cila është hapi i parë para anestezisë me injeksion për t’i ofruar klientit një përvojë të këndshme dhe pa dhimbje gjatë ndërhyrjes.

Ndërhyrja në vetvete nuk është e dhimbshme. Pas ndërhyrjes mund të shfaqen dhimbje, zakonisht me intensitet të ulët, dhe pas procedurës pacientit mund t’i përshkruhen ilaçe kundër dhimbjeve si masë parandaluese.

Ndërhyrja e mbjelljes së flokëve përfundon në vetëm një ditë, ndërsa kohëzgjatja e saktë e procedurës varet nga numri i grafteve që transplantohen.

Kohëzgjatja mesatare e ndërhyrjes është rreth 7 orë. Gjatë kësaj kohe, ndërhyrja kryhet në dy faza, me një pushim të ndërmjetëm dhe një vakt të ofruar nga klinika.

Faza e parë përfshin marrjen e grafteve nga zona dhuruese, ndërsa në fazën e dytë, transplantet zbatohen në pjesën e holluar, pra në zonën e rënies së flokëve.

Ju nuk keni nevojë të merrni leje mjekësore ose leje vjetore për të bërë një transplant flokësh.

Aktiviteteve të përditshme mund t’i ktheheni të nesërmen pas ndërhyrjes, duke ndjekur rekomandimet e mjekut.

Rënia e flokëve është një proces normal dhe natyral gjatë të cilit qimet që bien zëvendësohen me qime të reja, por nëse vëreni rënie të përshpejtuar të flokëve – kjo tashmë është shenjë e një problemi më serioz. Rënia e fortë e flokëve prek kryesisht meshkujt, të cilët për shkak të këtij problemi mund të mbeten tërësisht tullac nëse nuk ju drejtohen ekspertëve në kohë.

Nuk ka limit moshe kur do të ishte më mirë të bëni një transplant flokësh. Nëse keni vënë re rënie të fortë të flokëve dhe dëshironi të zgjidhni problemin, ajo që duhet të dini është se transplantimi i flokëve është e vetmja zgjidhje afatgjatë!

Pas transplantimit të flokëve, çdo pacient merr një korse që parandalon ënjtjen, ilaçe parandaluese kundër dhimbjes dhe një set për kujdesin e rajonit dhurues dhe transplantin. Nëse pacienti ndjek udhëzimet pas transplantimit të flokëve duke përdorur teknikën FUE me safir, nuk ka arsye për t’u shqetësuar për suksesin e vetë procedurës. Një ditë pas ndërhyrjes pacienti vjen për kontroll dhe larjen e parë të flokëve. Garza në rajonin okupital (në pjesën e pasme të kokës) hiqet dhe nuk mund të vendoset përsëri. Me atë rast, do të merrni këshilla se si të mirëmbani në mënyrë të pavarur rajonin dhurues dhe flokët e transplantuar.

Duhet pasur kujdes që të mos dëmtohet fizikisht pjesa e trajtuar gjatë periudhës së rikuperimit (11 ditë), veçanërisht kur vishni ose hiqni rrobat mbi kokë. Nuk lejohet konsumimi i tepërt i cigareve dhe qëndrimi në dhoma me tym, përdorimi i çdo lloj droge dhe përdorimi i medikamenteve apo kozmetikës pa u konsultuar me mjekun. Gjithashtu, nuk rekomandohet qëndrimi në sauna, noti në det ose pishinë, si dhe ekspozimi i drejtpërdrejtë në diell për 1-2 muaj (as me përdorimin e mbrojtjes me anë të një kapeleje apo shalli) .

Ju mund t’i ktheheni aktiviteteve tuaja të përditshme pas dy ditësh. Rikthimi në aktivitet fizik të moderuar lejohet pas dy javësh, ndërsa stërvitjet duhet të presin deri në dy muaj.

Kontrolli i dytë është 11 ditë pas ndërhyrjes, kur hiqen koret e mbetura. Nëse pacienti nuk mund të vijë personalisht, ai do të marrë udhëzime në internet.

Një shënim i rëndësishëm është se flokët e transplantuar fillojnë të bien pas 14 ditësh, pastaj ngecin për 3-4 muajt e ardhshëm dhe vetëm pas kësaj periudhe do të fillojnë të rriten gradualisht. Rezultatin e parë do ta shihni pas 6 muajsh dhe duhet të prisni 12-15 muaj për rezultatet përfundimtare.

Prerja e flokëve vetëm me gërshërë rekomandohet. Prerja me gërshërë në zonën e rajonit dhurues nuk rekomandohet në dy muajt e parë, ndërsa flokët e transplantuar mund t’i këpusni me gërshërë vetëm pas një viti. Shmangni përdorimin e xhelit, spërkatjeve dhe bojrave.

Sallat e operacionit dezinfektohen rregullisht dhe çdo pacient merr një set të ri pajisjesh mjekësore në fillim të ndërhyrjes, në mënyrë që të shmanget plotësisht mundësia e infektimit.

Mjeku specialisht do t’ju përshkruaj recetën me antibiotikë parandalues. Disa pacientë mund të kenë skuqje të lehtë për shkak të acarimit të lëkurës në zonën e kokës e cila ulet brenda pak ditësh.

Anestezia lokale (shumë rrallë) mund të shkaktojë ënjtje të lehtë në ballë, e cila vazhdon për një ose dy ditë pas ndërhyrjes.

Për të parandaluar ënjtjen, çdo pacient merr një korse dhe ilaç kundër ënjtjes. Dhimbje të lehta mund të shfaqen menjëherë pas ndërhyrjes, kështu që pacientit i përshkruhet një analgjezik si masë parandaluese.

Pas procedurës është e mundur edhe gjakderdhje e lehtë në zonën e dhurimit dhe në atë zonë aplikohet garzë në 24 orët e para.

Në 14 ditët e para pas mbjelljes së flokëve, mund të ketë kruajtje të lehtë të shkaktuar nga procesi i shërimit.

Numri i procedurave të mbjelljes së flokëve varet vetëm nga zona e rrallimit. Së pari, bëhet një vlerësim i pjesës së donatorit dhe merret një vendim në përputhje me rrethanat.

Në shumicën e rasteve, mjafton t’i nënshtroheni procedurës një herë, por ndonjëherë edhe dy herë, në varësi të shtrirjes së rajonit ku ka ndodhur rënia e flokëve, si dhe nga sasia dhe cilësia e flokëve nga zona dhuruese.

Secili zonë dhuruese është e ndryshme dhe dikton numrin e grafteve, në përputhje me rrethanat do të përcaktohet numri maksimal i grafteve që mund të transplantohen gjatë një ndërhyrjeje.

Nëse jeni një kandidat i mirë për një transplant flokësh varet nga shkalla e rënies së flokëve, si dhe nga sasia e njësive folikulare të donatorëve në pjesën e pasme të kokës.

Gjatë ekzaminimit, ne fillimisht do të vendosim kontrollin e cilësisë së zonës dhuruese të flokëve tuaj. Është e nevojshme të përcaktohet nëse keni një sasi të mjaftueshme folikulash për t’u nxjerrë nga zona dhuruese që transplantimi i flokëve të jetë i suksesshëm.

Gjatë ekzaminimit mjekësor, ne do t’i vlerësojmë të gjithë këta elementë dhe do t’ju japim një vlerësim të detajuar të përshtatshmërisë suaj për një transplant flokësh, si dhe për të marrë rezultatet maksimale.

Rezervoni një ekzaminim dhe konsultim falas në klinikën tonë në Tiranë, dhe nëse nuk jeni në gjendje të na vizitoni, mund të dërgoni fotot tuaja në numrin tonë në WhatsApp dhe të bëni një konsultë online.

Për të kuptuar një transplant flokësh të bërë mirë, duhet t’i kushtoni vëmendje këtyre faktorëve:

➡️Pamje natyrale
➡️Linja e përparme e përcaktuar siç duhet (balli)
➡️Graftet e marra në mënyrë korrekte nga rajoni dhurues.
➡️Grafte të shpërndara siç duhet
➡️Dendësia e duhur e flokëve

Transplantimi i flokëve mund të bëhet në çdo kohë të vitit. Është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e mjekut, sepse çdo stinë sjell me vete disa këshilla dhe rekomandime për kujdesin e flokëve.

Transplantet e flokëve nuk janë të rezervuara vetëm për meshkujt. Mund të kryhet edhe tek femrat, pas përcaktimit të detajuar të shkakut të rënies së flokëve.

Transplantimi i flokëve për gratë është një procedurë kirurgjikale ku folikulat e flokëve transplantohen nga një rajon në tjetrin.

Teknika FUE kërkon që pacienti të bëjë një prerje flokësh në pjesën e pasme të kokës, e cila mund të mbulohet me flokë, qofshin ato të lirshme apo të lidhura dhe që flokët të rigjenerohen dhe të rriten shpejt. Shumë gra zgjedhin gjithashtu teknikën DHI pa prerje, por ajo përdoret vetëm për humbje të vogla të flokëve.